Trónok harca vélemény

Oszd meg ismerőseiddel is.

(Last Updated On: 2019.06.03.)

Mindenkinek aki látta az utolsó évadot van róla véleménye , de még lehet azoknak is akik nem is látták csak hallottak róla. Úgy gondolom én is megosztom a sajátomat úgyse érdekel senkit. :-D. A továbbiakban SPOILER-esen folytatom úgyhogy csak saját felelősségre.

Aki mégse ismerné itt egy kis összefoglaló.

Azzal kezdeném hogy nagyon sok helyen olvastam, láttam, személyesen halottam hogy bizony ez a legrosszabb évad és hogy lehet így befejezni egy ilyen sorozatot, ez olyan méreteket öltött hogy egy petíciót indítottak arra hogy teljesen újraforgassák az egész évadot ami 1,450,000 környékén járt mikor ezt írtam (azért ez nem semmi szám). Nyílván nem fogják de jól mutatja az elégedetlenséget, olvastam hogy „állítólag” a színészek sem voltak igazán elégedettek a finishel. De mit is számít ez? Semmit.

Őszinte leszek az első pár rész után én is csalódott voltam és bizony a nagy csatát a holtak ellen senki nem magyarázza meg nekem miért sötétben kellett megcsodálni, adott egy mindent eldöntő élet-halál harc, miért nem élvezhetem a világosban? Talán drámai így hogy a halál éjjel érkezik de istenem ezek HALOTTAK nekik kibaszott mindegy. Sajnos így kevésbé élveztem és az általam nagyon várt hátha az Éjkirály leigázza az egész világot elméletem sem jött össze.

Legalább ebben kreatívak voltak , sosem gondoltam volna az évad előtt , sőt a rész előtt sem hogy bizony kicsi a bors de erős Arya fogja kinyiffantani a nagy gonosz szörnyet. Persze a részen belül már utaltak rá így ott hamarabb ki lehetett találni.

Tetszett az is hogy nem volt túlbonyolítva egyetlen valériai acél tőrszúrás a mellkasba és puff az Éjkirálynak annyi (mondjuk Daenerys megúsztatta sárkánytűzben és gyakorlatilag meg se izzadt a srác, és én úgy tudom ezek a pengékben az az extra hogy sárkánytűzben készültek, szóval ami erőssé teszi őket az nem ér ellene semmit, de ezt hagyjuk is) vele együtt a hadseregének is .

Éjjeli csata HBO
<

 Azért remélem a spin-offban majd elmagyarázzák ki és mi ő, de legfőképp miért várt ilyen rohadt sokat azzal hogy támadjon a világ ellen.

Lépjünk is tovább, talán arra amit a legtöbben sérelmeztek és én magam sem igazán értettem az utolsó részig (erről lentebb) : a karakterfejlődések, legfőképp Daenerysé. Ó ember fogták a szépen felépített jellemét és kidobták az ablakon, oké mindig is benne volt a hatalom iránti vágy a karakterben de azt legtöbbször legyőzte a józan ész, hát most fogta és kidobta az ablakon.

Hozzá tartozik hogy mellette bizony Havas Jont annyira tolták hogy ő a tökéletesség mintapéldája hogy szerintem nem volt élő ember a Földön aki nem gondolta volna hogy  ő fog megoldani mindent de még az éhezést is mert fényevők lesznek miatta. De engedjük el ezt is , itt legalább nem 2 perc alatt nulláztak le egy karaktert mint az Így jártam anyátokkal-ban Barneyt.

Rövid összefoglaló eddig:

– Legyőzték a holtakat a sötétben

– Daenerys kezd megőrülni

– Ja és ugye hiánya is van mert Jon nem hajlandó a saját nagynénjét kielégíteni

El is jutunk az utolsó előtti részhez, ahol aztán olyan csillaghullás volt hogy aki résen volt az évi kívánságait le is tudhatta. Ugye eddig mi volt? Az Éjkirály leaimozott egy sárkányt az égről lazán, aztán a valamiért láthatatlan hajóhad ( szerintem még Oberyn is észrevette volna őket szem nélkül, nem hogy sárkányon) is kinyírt nagyon lazán egyet többszörös találattal.

Szóval mi az elvárásunk az utolsó sárkánytól? Az hogy 2 perc alatt bedobja a kulcsot és akkor nézzük az eszméletlen csatát a végtelenig. Nagy lófaszt! Azt! Itt kezdtem el érezni azt amit a sorozat lendületlenül tudott nyújtani , mégpedig a kiszámíthatatlanságot ( kifejtem lejjebb). Tehát jött Daenerys Drogon hátán és bizony szétkalapált mindenkit, de érted MINDENKIT!!!!

Egyből elpatkolt az Arany Horda, oda lettek a krakenek is Euronnal együtt, lebontotta a falak felét és még eddig meg sem izzadt, egyből mindenki tudta innen nincs menekvés megpróbálták feladni. DE most meglehet magyarázni miért tette Dany, talán azért mert lefejezték a BFF-ét vagy tényleg a szex hiány , esetleg túl paranoid lett és nem bízik senkiben sem mióta kiderült hogy Jonnak ugyanaz a családneve. Kicsit elkanyarodtam , szóval felperzselte egész Királyvárat és ezzel első számú közellenség lett az westerosi emberek 90%-nak szemében. Persze ne felejtsük bent halt meg Cercei és Jaime is.

Így jutunk el a befejezésünkhöz amikor már mindenki azt hitte hogy levannak osztva a lapok akkor jött ez a fránya rész. De kellett mert itt állt össze a kép hogy (remélem ez volt az alkotók célja és nem csak én képzelem bele az egészet) bizony a Trónok Harca az a sorozat ahol az első évadban meghal az akit mindenki a főszereplőnek gondolt és ha volt egy kedvenced akkor majdnem biztos hogy elpatkolt az idők során. Tehát mi volt az ami miatt te is megszeretted? Légy őszinte, azért mert sosem tudtad mi fog történni és ezt itt is megkaptad de még hogy.

Biztos volt olyan elvetemült aki azt mondta Bran majd egyszer király lesz ,de tuti ő sem gondolta komolyan hiszen hahó szegény nem tud járni, felfalják a farkasok képletesen természetesen. Észak szabadságára sem sokan adtak volna, ahogy arra sem hogy Sansa fog uralkodni ott. De ettől lett az egész király a Starkok végül szinte mind azt kapták amit vártak, oké Bran király lett nem lovag ,de Sansa királynő lett, Arya szabadon csinálhat amit akar és Jon, drága jó Jon miután kiveheri hogy újabb szerelme halt meg , ezúttal a saját keze által elmehetett a falra és élhet a szabad néppel ahová tartozik.

Az új király és királynő

Összegezzük:

Egy Stark a trónon a hat királyságban, egy Lannister a király segítője és Bronn is megkapta amit megígértek neki ( Ennek nagyon szorítottam jó figura volt) , a hat királyság pedig új ágat növeszthet. És ne felejtsük mekkora hogy 6 évadon keresztül húztak egy sztorit arról hogy kik Jon szülei és végül SEMMIT sem számított, oké ez már azért durva. Főleg hogy Tyrion jött ezzel a jó történetes dumával hát VI. Aegon Targaryennél nem sok jobb sztori volt ebben a sorozatban.

 Megvan itt a happy ending és minden más ami kell. Nem lehet mindenkinek megfelelni, de a Trónok harca önmaradt végül önmagához még ha el is árult pár karaktert ezért az utolsó évadban.

Így végül azt mondanám hogy a Trónok Harca egy Oké sorozat befejezést kapott, nem a legjobb de lehetett volna rosszabb is .


Oszd meg ismerőseiddel is.
, , , ,

Post navigation

Szólj hozzá:

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük