Trónok harca (Game of Thrones)

Oszd meg ismerőseiddel is.

(Last Updated On: 2019.07.06.)

A sorozat egy teljesen kitalált világban: Westeroson játszódik, ahol megismerhetjük a Hét királyság történetét és lakóit. Elkalauzol minket az uralkodó Baratheon család otthonába Királyvárba vagy a fagyos,havas északra ahol megismerhetjük a Starkokat. Aki szereti a politikát, a szexet, árulásokat, a bonyolult történeteket annak kötelező.

Az első részben a király Robert Baratheon Északra utazik hogy felkérje jóbarátját Ned Starkot hogy lépjen régi tanácsadója Jon Arryn helyébe mint a „király keze” és segítsen irányítani a népet.

Saját adalék:

A Trónok harca ma gyakorlatilag a legfelkapotabb sorozat a világon, emberek milliói várják a részeket minden héten és aztán beszélnek róla bármilyen fórumon vagy éppen kint a nagyvilágban akár a buszon. Ehhez hozzájárul természetesen hogy ez az adaptáció már egy kiváló könyvsorozatra épül.

Vannak eltérések a két történet között. Ajánlanám minden rajongónak hogy ha nem sikerül az első nap megnézni a legújabb részeket akkor messziről kerülje a szociális médiát ugyanis egy elkapott spoiler súlyosan rombolhatja a hangulatunkat. Aki tovább olvassa az extrákat SPOILERT találhat ha nem látta még a sorozatot.

Leszögezném hogy ebben a sorozatban bármikor bármi megtörténhet, észszerű keretek között( már ha van ilyen) és a kedvenc karakterünk akár már a következő részben bedobhatja a törülközőt. Éppen ezért szeretik szerintem sokan , hiszen nincs meg az a fene nagy biztonság mint a legtöbb filmben/sorozatban hogy a pozitív karakterek úgyis győznek és túlélnek bármit a „gonoszok” pedig végül úgyis elnyerik a büntetésüket.

A HBO és gyermeke rengeteg díjat zsebelt be vele az évek során, 1 Golden-Globe győzelem több más jelölés mellett, Emmyt minden évben nyertek legalább egyet de általában több kategóriában is taroltak.

Saját sorozat záró vélemény itt.

HBO

Főszereplők:

Peter DinklagemintTyrion Lannister
Lena HeadeymintCersei Lannister
Emilia ClarkemintDaenerys Targaryen
Kit HaringtonmintJon Snow
Sophie TurnermintSansa Stark
Maisie WilliamsmintArya Stark
<

Adatok:

A sorozat első évadjának kezdete:2011. április 17 (Vasárnap)


Az epizódok mostani ideje: -Vasárnap 21:00-kor Amerikai idő szerint 3:00 itthon az HBO-n


Jelenleg futó/futott évad:8. évad


Átlagos nézettség:2,5 millióról indult a 7. évadra 10 millió fölé nőtt


Magyar szinkron: -7. évad befejezve az HBO-on


Az évad utolsó részének dátuma:2019. május 19.

Trónok harca hírek és infó:

Az utolsó évad a 8. a szériában és ez így is fog maradni

Ugyan George R.R. Martin szerint a show futhatott volna 10 évadot is a készítőkből a 8-at is nehéz volt kialkudni, ők ugyanis csak hétben gondolkoztak

Természetesen egy ekkora aranybányát semmilyen stúdió sem hagyna veszendőbe menni szóval lesz spin-off hozzá

A név nélküli előzménysorozat több száz-ezer évvel a mostani sztori előtt fog játszódni és bemutatja az össze legenda keletkezését és körülményeit

Megerősítették hogy nem lesz olyan spin-off ami ebből venne át karaktereket és ezt a síkot békén egyben hagyják meg


Oszd meg ismerőseiddel is.
, , , , , , , , , ,

Post navigation

Szólj hozzá:

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük