Az idő kereke (Wheel of Time) ( egyenlőre nincs hivatalos neve)

Oszd meg ismerőseiddel is.

(Last Updated On: 2020.07.02.)

Kiadtak egy hivatalos szinopszist:

Egy folyamatosan terjeszkedő világban járunk ahol a mágia létezik , de csak nők tudják használni. A történet Moiraine-t fogja követni ,aki egy háttérből működő , befolyásos csak női szervezet az Aes Sedai tagja, amint egy veszélyes utazásra indul öt fiatal férfival és nővel. Moiraine érdeklődése az öt fiatalban abban rejlik hogy úgy gondolja az egyik fiú egy hihetetlenül erős egyén reinkarnációja lehet , akiről a próféciák azt mondják vagy megmenti az emberiséget vagy pedig elpusztítja.

Saját adalék:

A valaha volt talán legnagyobb és leghosszabb fantasy sorozat végre képernyőre kerül, még ha csak a kisképernyőre is. Az idő kereke könyvsorozat rengeteg alapanyaggal rendelkezik és rejtély hogy eddig hogy nem került képernyőre ( felejtsük el azt a pilotot amit még annó 2000-ben csináltak).

Saját magam imádom a könyveket és ha már megcsinálják az az elvárásom hogy bizony tegyék oda rendesen az Amazonnál. Bár vannak fenntartásaim, nyilván nem fogják totálisan adaptálni , hanem megfelelően átalakítják hogy megfeleljen a modern felfogásoknak( még ha nem is kéne). Szóval kiváncsi vagyok mire fognak menni például a polygámiával ( ha belekerül) illetve hogy milyen szinten tudják majd ábrázolni a mágia világát.

Nehéz dolguk lesz az biztos ha megszeretnének felelni a rajongótábornak, de nem lehetetlen és ha szánnak rá elég időt és pénzt akkor bizony egy kultikus szériát indíthatnak. Én nagyon várom , remélem a lehető hamarabb láthatjuk majd.

Amazon

Főszereplők:

Josha Stradowski mintRand al’Thor
Marcus Rutherford mintPerrin Aybara
Barney Harris mintMat Cauthon
Madeleine Madden mintEgwene al’vere
Zoë Robins mintNynaeve
Rosamund Pike mintMoiraine Demodred
Daniel HenneymintTam Al’Thor
Hammed Animashaunmint Loial
Alexandre WillaumemintThom Merrilin
<

Adatok:

A sorozat első évadjának kezdete:Nem tudni


Az epizódok mostani ideje:Nem tudni


Jelenleg futó/futott évad:0. évad


Átlagos nézettség: Még nem tudni


Magyar szinkron:  – Nem tudni lesz-e hozzá


Az évad utolsó részének dátuma:Nem tudni.

Wheel of time hírek és infó:

A forgatást 2019 szeptemberében kezdték, és igen már pörög a gépezet hogy elkészüljön a mű

A rendezőkből több is lesz de az első két részt Uta Briesewitz fogja rendezni akinek rengeteg tapasztalata van már

Rafe Judkins lesz a sorozat írója

Se teaser se trailer nincs még

Brandon Sanderson (ő írta az utolsó 3 könyvet , Jordan halála után)nyilatkozott arról hogy milyen változások lesznek/vannak

Interjú

„ Úgy találtam hogy a vezető része ezeknek a döntéseknek kiváló választások, olyan dolgok amik megadják a sorozatnak a saját lelkét, de így is egy hangon mozognak a könyvekkel. Nem mondhatom biztosra ,de a saját ösztöneim azt mondják hogy a rajongótábor nagyrészt pozitívan fog reagálni. Tettem pár javaslatot , majd meglátjuk mi lesz.

Nem mondhatok túl sokat , nem csak az NDA (titok tartási szerződés) miatt , hanem azért is mert a széria még folyamatos változásokon megy keresztül ahogy Rafe dönt hogy hogyan akarja a dolgokat vinni. Ahogy a változtatások mennek, azt mondanám  hogy ezek a pozitív döntések egy kalap alá esnek azokkal amiket a Gyűrűk uránál ezköszöltek annak érdekében hogy a film működjön a nagy képernyőn és a média javára dolgozzon.

Összeségében amivel legjobban elégedett vagy az Rafe öngmaga, aki igazán úgy irányítja ezt a sorozatot hogy megfelelően egyensúlyozzon a szeretet az eredti mű és a saját kreativitása között. Én sokkal szívesebben nézném meg ezt személyesen, mint valamit ami olyan mint az első két Harry Potter filmek , amelyek úgy érződtek mintha  valaki megpróbálná a könyvet jelentről-jelentre a vászonra vinni.

Biztos vagyok benne hogy lesznek megosztó döntések a csapattól, de a változások jó helyről érkeznek és nekem igazán tetszik a legtöbb. És hagy mondjam el hogy az első két vázlat amit olvastam és pengék. Kiváló dialógusok, árnyalt karakterek, nagyszerű ütemezés. A második a kettő közül még csiszolatlan volt, szóval jó volt ,de nyilvánvalóan még kidolgozás alatt ált.”

Megvan Rosamund Pike mellé az 5-ös fogat is akik elindulnak a nagy kalandra a folyóközből

2 újabb szereplőt adtak a sorozat stábjához: 2 fehérköpenyes akik a fény gyermekeit alakítják majd a sorozatban

Abdul Salis lesz Eamon Valda és Stuart Graham fogja játszani Geofram Bornhald

<

Oszd meg ismerőseiddel is.
, , , , , , , ,

Post navigation

Szólj hozzá:

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük